Na elke opdracht kom ik altijd met mooie foto's terug!
 

Eindhoven tijdens Covid-19 

 (update 21 sept. 2020)

Het jaar 2020 is een bijzonder jaar wat gezien de omstandigheden eerst op een klein griepje leek veranderde dit tot een wereldwijde pandemie. Ook onze bruisende stad is niet gespaard gebleven en als fotograaf van Eindhoven zie ik dit dagelijkse terug. Zoals zovelen hebben andere vakbroeders onze stad en andere steden dit in beeld gebracht voor nu en later. In mijn ronde door de binnenstad heb ik gekozen voor een aantal locaties waar wij als Eindhovenaren samen komen. Ik heb ervoor gekozen om deze foto's in kleur te presenteren omdat dit ook bij onze lichtstad hoort. Het licht blijft onlosmakelijk een onderdeel van onze stad.

De eerste serie is genomen tijdens de lockdown op 18 April 2020. Iedereen was thuis of niet op straat als dit niet hoefde, reizigers bleven massaal thuis en in de stad Eindhoven werd het stil! Het Covid-19 virus had toegeslagen in Noord Brabant en de stad.

De tweede serie is genomen op 18 september 2020. Het Covid-19 virus is er nog steeds en de besmettingen nemen hand over hand toe. De overheid heeft in de maanden juni en juli versoepelingen afgekondigd omdat het volgens de omstandigheden wel verantwoord was. Als we goed kijken naar de situatie en deze in ons opnemen, spreken de beelden voorzich en dienen wij ons zelf aftevragen welke impact we hebben op het virus? 🦠  

Benieuwd naar de volgende serie in December?? Blijf de site volgen and spread the word " Rob'sfotografie"